20 December 2010

Surat cinta

allahmdulillah....masih bernafas lagi aku,
so hari ni aku ada masa sikit nak menulis di blog ni,
entah la tetiba aku teringat pasal surat,
ni bukan surat biasa,tetapi agak istimewa sedikit
aku comfrom korang pun ade jugak.jangan nak nipu ea
nak senang cerita la zaman remaja aku..adehhh nak gelak pun ader gak ni
tak per kowang kan kenal aku pun..kalau ada pun my kengkawang zaman seangkatan dengan aku la
hohohohohoho...ni zaman cintan cintun aku pada zaman kanak2 riang...auwhhh jer kan
nak katakan aku pun ada jugak surat cinta sudah semestinya dulu yak aku tak pandai nak email2 ..dulu aku suka bersurat-surat cintan nih senang cikit.
nak cakap pada kekasih aku takut la plak dikata aku ni minah jiwang tetttttttttt!!!!!..baik aku berkerawang menenun ayat-ayat cinta melalui surat..senang cikit tak der la perasaan malu-malu meowww....kan.kan..kan..
tapi aku ni kental (BRUTAL) cikit , bila face to face aku  tak suka nak cakap i lap u ker, i miss u ker sebab nak muntah aku bila nak menyebutnya,sampai meremang bulu tengkok aku ,so aku guna la surat-surat cintan aku ,disitulah aku meluahkan segalanya
 macam dalam astro macam2 ada..bila siap tulis tu siap tabur bedak..kahkahkahkah ni la yang aku tak  tahan,konon nak bagi wangi beb... bila sang kekasih membacanya.biar ada feel membacanya.
lagi pun aku ni pun agak sengal juga la kan rumah kekasih aku bukannya jauh cuma sekangkang kera jer. bukan nya jauh berbatu-batu,siap pos lagi.hakhakhak agak-agak aku malas nak pos lepas aku date aku bagi jer kat kekasih aku tu..
kelakar gilax....ni pun kenangan manis aku...sampai sekarang aku simpan tau...buat rujukan akan datang..leh la tunjukan pada anak-anak...romantis ker tak romanstinya aku...
aku agak brutal tapi dalam hati ada taman...walahhhhh...

Ok kat sini ader satu surat cintan..kalau aku baca comfrom gelak berguling-guling.
so sesiapa yang rasa nak menulis surat cinta tu aku ader satu surat yang boleh dibuat rujukan..
ni kalau korang berminat la..aku rasa kalau kowang bagi ni dekat kekasih kowang..comfrom
kena tinggal,kalau tak kena tinggal..kena luku kepala tu...kahkahkah...aku joke jer tau
yang baik jadi panduan mana yang tak baik kowang abaikan jer...

 p/s surat yang dibawah ni bukan surat aku ea...ni aku ambik contoh sajer..yang aku punya p and c ea...hikhikhik 
So ni dia surat yang aku nak share & sharing...kuikuikui..aku tak boleh tahan..membacanya..
so kowang ler membacanya....


Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!


2 comments:

daela said...

kakakakaa....geli mak baca nok...brutal gila..

Nur Fansuri [suzann] said...

kahkahkahkahk...geli kunun..bukan ko ker nok
dulu2 cengini...hakhakhakhak...yang aku tu hanya ilusi..bagi nak menyedapkan cerita...kuikuikui